Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


torsdag 26 februari 2009

2 augusti 2008, Engelsbergsdagarna

92) Lördagen den 2 augusti 2008, Engelsbergsdagarna
Vi var ett gäng som möttes upp i Ängelsberg på lördag förmiddag. Vanligtvis är paddlingen det primära på våra turer men denna helg kombinerades paddling med camping och Engelsbergs festdagar där det för kvällen bjöds på blues och soul. Vi började dock med att paddla, med start vid Sågviken förbi Oljeön, Kalvön och vidare söderut. När vi kom fram till Kappadocia, där vi tänkt laga lunch, så började det regna. Som tur var så hade Stefan sin tarp (en vindskydspresenning) med sig som vi spänd upp mellan några träd. Det kändes riktigt mysigt att sitta under presenningen och äta lunch i skydd från regnet. När vi satt där och åt, i godan ro, kom det tre personer och simmade förbi ön… Efter lunchen så rundade vi Sullerön innan vi paddlade tillbaka norrut. Väl tillbaka vid Sågviken badade vi i regnet. Den paddlade sträckan blev 16 km, kanske inte så långt men huvudsyftet denna helg var ju inte att paddlingen utan att ha trevligt på Blueskvällen.
Efter middagen gick vi upp till festivalen där Bill Öhrström med band stod på scenen. När Bill bjöd upp en vän på scenen, Ted Åström, rynkade Ellen, sju år, på ögonbrynen. Ted presenterades som ”Olyckan” men Ellen kände snarare igen honom som sotaren i Madicken och Kotte i Trolltider än Olyckan. Kvällen tog riktig fart när Stew Cutler äntrade scenen. Man kunde inte annat än imponeras av hans bländande gitarrspel. Efter Stew kom kvällens primmadonna Sweet Georgia Brown som verkligen charmade publiken. Dana Fuchs som avslutade kvällen var betydlig rockigare än de andra och vi var nog flera som tänkte på Janis Joplin när vi hörde henne.
Vi som paddlade var: Kerstin, Stefan, Maria, Erik, Kristin, Maria, Miranda, Ellen samt undertecknad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar