Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


måndag 5 juli 2010

Ridön runt

Förra sommaren pratade Per J om att han ville paddla ut till Stora Sandskär eller Norrskär vid tillfälle. Tyvärr han sommaren passerade utan att vi kom ut till någon av öarna. Men i slutet av förra veckan bestämde vi oss för att ägna hela lördagen till paddling på Mälaren. Vädret var fantastiskt, strålande sol, rena rama värmeböljan och endast en lätt bris.
Vi började med att paddla norr om Björnön och sedan väster om Almö-Lindö och ner till Stora Sandskär. Där fikade vi och skrev i Havspaddlarnas loggbok. Sedan fortsatte vi vidare söderut, rundade Sävholmen och paddlade in i Ridöarkipelagen. Här är det så himla fint men visst är det synd att det är så mycket vass och att många av öarna är överväxta med träd ända ner till strandkanten. På Måholmen finns dock flera ställen att gå i land på. På öns norra spetts gick vi i land och lagade lunch. Mätta och belåtna fortsatte vi nu norrut till Norrskär där vi badade och drack mera kaffe. Efter att ha skrivet i VKF:s loggbok paddlade vi tillbaka till Björnöbron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar