Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


måndag 12 juli 2010

Kvällspaddling runt de norra öarna

Efter jobbet tänkte jag ta en sväng med kajaken men före det åkte jag och köpte lasthållare till nya bilen. Det gamla takräcket funkar inte på rails, så om kajakerna ska blötläggas utanför Mälaren var det nödvändigt att införskaffa detta. När jag ändå var där så blev det en lastmatta också.
I förra veckan mötte jag Jan och Inger som hade en rolig idé. Jag ska återkomma mer om detta vid ett senare tillfälle. Men med detta i tankarna gav jag ut denna kväll för att leta efter bra landstigningsplatser.
I vanliga fall brukar jag paddla söderut från Björnön men idag rundade jag öarna norr om Björnön, dock inte Östra holmen. När jag kom upp till Amundsgrund så såg jag några kajaker ligga uppdragna vid strandkanten och på klipporna satt André & Co. Efter att vi bytt några ord med varandra så paddlade jag vidare mot Kattskär. När jag rundat ön såg jag två strandskator på väldigt nära håll. En ganska vacker ö men visst är det lite synd att det är träd ända till strandkanten på så många av Mälaröarna.
Fortsatte även runt Hovaren innan jag vände tillbaka till Björnön. Stannade till vid den norra badplatsen och tog ett kvällsdopp.

2 kommentarer: