Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


måndag 15 november 2010

Första paddeldagen i Tysfjorden

Vi lämnade motellet tidigt på morgonen innan det ljusnat. Temperaturen var minus elva grader och man började nästan fundera på vad man hade gett sig in på. Men innan vi satte oss i kajakerna var det ”bara” minus åtta grader :-) och fram på förmiddagen var det nog bra några minus grader.Inför den första paddeldagen valde vi att ta färjan från Bognes över till Skarberget. Kajakerna sjösattes precis intill färjelägret. Att vi valde att börja paddla här berodde på att här har det, tidigare år, skådats många späckhuggare. Även höjdkurvorna på kartan över Skarberget hade fångat vårt intresse. Några späckhuggare såg vi inte även om vi vid ett tillfälle tyckte att vi såg något i vattnet mot Bognes, men när vi paddlade dit så var det ingenting där, antagligen var det bara inbillning. Men bergets klippvägg var helt fantastisk. När man gled fram precis intill klippväggen och tittade upp fick man nästan svindel. Man kan lugnt säga att man kände sig liten nedanför denna enorma bergsvägg.
Här skådade vi också en massa olika fåglar, bland annat ett antal havsörnar som inte var så skygga som de vi är vana vid från vår egen skärgård.
I det fina solskenet häpnade vi över de fantastiska vyerna som dök upp vart än man tittade. I norr såg man hur de snöklädda fjällen på Lofoten lysa vitt. Det såg nästan overkligt ut, som om det var kulisser till någon film. Eller som Stefan sa, ”det är vackert som på en tavla”. Att fånga dessa vyer på fotografier är omöjligt men jag hoppas ändå att några av bilderna visar något av den känsla som vi fick uppleva.
Lunchen intogs sittande i kajakerna på sydsidan av Langmarka och utsikten här gick inte heller av för hackor.
På eftermiddagen tog vi färjan tillbaka till Bognes och åkte till motellet vid Storjorda. Här väntade en varm bastu och en kall öl…att bo på ett motell har ju sina fördelar.

1 kommentar:

  1. Vilka underbara naturupplevelser Du får vara med om. Blir roligt att få se på fler bilder när Du återvänder till civilisationen.Tyvärr "sket det sig" beträffande bilbesiktningen. Mer därom när vi ses.
    Kram Mamma

    SvaraRadera