Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


måndag 12 augusti 2013

Onsdagspaddling från Tidö-Lindö

I början av juli så startade Havspaddlarnas onsdagspaddling från badet på Tidö-Lindö. Det är alltid lite stressigt att hinna med dessa onsdagsturer när man jobbar till fem. För att undvika stress så hade jag och Mats redan lastat kajakerna på bilen som stod på parkeringen utanför jobbet.
Vi var fjorton stycken paddlare som startade vid sextiden på kvällen från badplatsen. Emma tog täten och paddlade över mot Tidö där vi lyckades hitta en kajakorienteringskontroll utan att Emma, som satt ut den, visade oss var den satt. Efter fortsatte vi söderut innan vi tog av österut tull Gräggen. Här i den lilla viken på sydvästsidan tänkte vi äta och fika. Men här var det skugga och sydvästvinden började dessutom tillta, så vi paddlade runt udden och gick iland på norrsidan.

På klipporna intogs mat, kaffe, fika och några badade dessutom den fina kvällssolen. Efter en stund så gjorde vi oss iordning för att paddla hemåt. Vinden hade nu tilltagit och det började bli små surfvågor från söder. Stefan, som var turledare tillsammans med Emma, sa att det var fri paddling till södra Tidö-Lindö där vi skulle samlas igen.

Flera i gruppen surfade iväg direkt medan andra tog det lite försiktigt. Efter en liten stund tappade en av medlemmarna kontrollen på kajaken som skar upp i vågen och han kapsejsade. Ska man kapsejsa så är ju juli en bra månad att göra det i.
J Jag låg precis bakom honom och kunde omedelbart ta mig fram till honom och konstaterade att han var helt lugn och beredd att göra en kamraträddning, som han övat på i poolen. Jag tömde kajaken och vi kunde göra en kamraträddning utan några större problem. Innan vi backande ifrån varandra så såg jag att hans paddelsnöre var snott under kajaken, en nackdel med paddelsnöret som jag inte tänkt på tidigare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar