Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


onsdag 3 mars 2010

Vegetarisk Färssås Thai

Blå Band har en serie med vegetariska färssåser (Tandoori, Thai och Bolognese) som finns att köpa i de flesta mataffärer. Dessa passar utmärkt att tillaga ute och kan varieras genom att tillsätta olika tillbehör och serveras med nudlar pasta eller ris.
Nudlar är ju ganska tacksamt att tillaga ute då de bara behöver koka upp och kan sedan stå i vattnet och bli färdigt.
Pasta finns i alla de slag med koktider från några minuter för färskpasta till dryga tio minuter för torkad pasta. Den färska pastan är kylvara och passar kanske inte för den lite längre turen.
Riktigt ris tar 20 minuter att koka vilket kan vara väl lång tid på spritköket, men det finns andra varianter t ex Uncle Ben’s nya snabbris som bara behöver kokas 3 minuter. En annan variant är Uncle Ben’s Express ris som redan är förkokt och endast behöver värmas i några minuter.
Här kommer två varianter på Thaisåsen.

Vegetarisk Färssås Thai med kokosmjölk och banan.
2 portioner

- 1 påse Vegetarisk Färssås Thai från Blå Band.
- 1 påse Uncle Ben’s Express ris eller 200 g pasta.
- 1 burk kokosmjölk t.ex Blue Dragon 165 ml.
- 1 banan.


  1. Koka upp 2 msk vatten i en kastrull och salta. Tillsätt Express riset och koka några minuter under lock. Alt. koka annat ris eller pasta enligt anvisningar.

  2. Vispa ner Thai påsens innehåll i 2 ½ dl kallt vatten och kokosmjölken.

  3. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda ca 5 min. Rör om då och då.

  4. Skiva ner bananen i såsen och servera med riset eller pastan.


´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>



Vegetarisk Färssås Thai med nudlar.
2 portioner

- 1 påse Vegetarisk Färssås Thai från Blå Band.
- 200 g nudla.
- 1 burk grönsaker t ex Wok

  1. Koka upp vatten i en kastrull och salta. Rör i nudlarna och koka upp igen, ställ åt sidan och låt de stå under lock några minuter enligt anvisningarna på nudlarna.

  2. Vispa ner Thai påsens innehåll i 4 ½ dl kallt vatten.

  3. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda ca 5 min. Rör om då och då.

  4. Blanda ner wokgrönsakerna och låt allt bli varmt.

Servera som det är eller med strimlade färska grönsaker.

2 kommentarer:

  1. Klart smidiga de där påsarna. Vi använder dem ganska ofta om vi är ute mer än ett par dar. Torkade grönsaker i som får ligga i blöt ett tag funkar finfint om man inte har färska eller på burk.

    SvaraRadera
  2. Hej Erik, ja de är himla smidiga dessa påsar och de kan även varieras en hel del, ska nog skriva om några av de andra påsarna oxå.
    Torkade grönsaker låter intressant får nog kolla om du och Pia har skrivet något om det på eran sida.

    SvaraRadera