När jag i somras, på Luröturen, bjöd Havspaddlarnas ordförande på denna vegetariska rätt så funderade hon på hur den skulle smaka om man bytte ut tofun mot fetaost. Båda två är i och för sig snarlika i konsistens och ganska neutrala i smaken. Men tofu är inte bara proteinrikt den håller sig även länge utan kylskåp, vilket kan vara praktiskt på en lite längre tur.
Receptet nedan, som jag har lånat, från Karin Sundqvists kokbok för uteätare, ”På en låga”. Här har Karin använt tofu naturell för att lyfta fram smakerna av nötterna och de soltorkade tomaterna. Väljer man soltorkade tomater i olja så kan man sedan använda den smakrika oljan som dressing till pastan.
För två personer använd:
- Fullkornspasta
- Soltorkade tomater i olja
- Pistaschnötter, ½ dl skalade
- Tofu, 4 msk
- Salt och svartpeppar
- Balsamvinäger
Koka pastan strö sedan över nötterna, tomaterna och tofun. Salta och peppra och toppa sedan med oljan och lite balsamvinäger.
När jag har lagat den här rätten så har jag tagit hela tofu paketet, 275 g, och sen har jag nog skalat lite fler nötter än vad receptet säger. På ICA hittade jag färdigstrimlade soltorkade tomater i olja.
tisdag 23 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Du får bjuda mamma på tofu eftersom jag aldrig har smakat den tidigare. Här gäller bara den gamla hederliga husmanskosten som blir lagom tråkig i längden. På lördag är det marknad i Sala.Vi hörs snart.
SvaraRaderaKram
Mamsen