Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


tisdag 19 maj 2009

Stendörren 16-17 maj

Denna helg hade Västerås kanotförening bjudet in Havspaddlarna till en paddelhelg i Stendörrens naturreservat. Från HAV var det jag och Sonja som deltog. Inklusive turledaren, Christer, var vi tio stycken paddlare som fick en härlig helg i skärgården.
Vi startade på lördagsförmiddagen från Studsvikvbrygga. Härifrån paddlade vi ut till Klovskär där vi slog läger och intog lunch. Jag och Sonja gjorde fläskpannkaka, genom att först fräsa bacon i en stekpanna och sedan hälla på en pannkakssmet. Lite svårt var det att få en få den genomgräddad utan att bränna den i botten… men den blev i alla fall god även om den blev lite bränd.
Efter att ha avnjutit lunchen i den härliga solen så tog vi en tur förbi Naturrum och vidare ner mot Aspskär där vi såg en mink, eller var det en iller?, som sprang runt på klipporna. Eftermiddagsfikat intogs på Kalklubbarna. På dessa kobbar och skär blommade violerna fantastiskt vackert i stora fält.
Tillbaka på Klovskär var vi flera som tog ett hastigt bad. Det var faktiskt inte så kallt som jag trodde att det skulle vara.
Till kvällen grillade vi i solnedgången på en medhavd grill, inte för att jag skulle få plats med en grill i min kajak men det fanns andra som har lite mer utrymme i sina vita kajaker. Efter solens nedgång så tändes en lägereld. På ön fanns två iordningställda eldstäder med färdig huggen ved. Jag antar att om naturreservatet inte tillhandahåller detta så skulle det säkert finnas folk som skulle hugga ner träd och elda direkt på klipporna. Inte nog med eldstäderna och den serverade veden, på ön fanns även ett utedass. Himla praktiskt, men det började nästan kännas som en amerikansk tillrättalagd hike. Men, men det var i alla fall mysigt att sitta runt elden och ljuga på kvällen.
På söndagen paddlade vi runt Ringsön, där en stor grävling sågs vid vattenbrynet, innan vi kom tillbaka till bilarna vid Studsvik.

2 kommentarer:

  1. Med tanke på att det är 16 grader i luften så skulle jag aldrig komma på tanken att bada. När badtemperaturen börjar komma upp i runt 20 grader så kanske..

    SvaraRadera
  2. Hehe, lumpen kanske kommer att göra en man av dig..förlåta jag menar göra en kvinna... nej va fan så kan man väl inte säga? Nåja, men det var faktiskt ganska skönt efter en dags paddling.

    SvaraRadera