Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


söndag 4 september 2011

Ålandspaddling 2011-08-26---2011-08-27



Förra helgen var jag, Mats och Daniel på Åland för att paddla. Vi gav oss iväg efter jobbet på torsdagseftermiddagen och tog färjan över till Eckerö. Då Daniel har en stuga väster om Mariehamn, som ligger precis vid havet, så kändes det onödigt att ta med oss tält.
På fredagen var vädret mulet och lite blåsigt men vågorna såg inte ut att vara allt för stora. Men då varken Mats eller Daniel har någon större erfarenhet av att paddla i vågor bestämde vi oss för att börja paddla ut ifrån stugan och känna lite på vågorna. Vågorna var mer som dyningar och bröt inte så vi paddlade söderut ner mot Lågskär och vidare ner till Österkläpp där vi gick iland. Här tittade vi på några små jättegrytor i berget och fikade. När vi satt och drack kaffet smögs sig dimman fram så att vi knappt såg till Bogskär. Vi skyndade oss iväg mot Truthällen och sedan upp mellan Bogskär och Smultrongrund. Även Kråkören och Storskär rundades före lunchen intogs. Innan vi paddlade tillbaka till stugan rundade vi Pepparn. Dagens sträcka blev 15 km.
På lördagen körde vi upp till Bomarsund och la i kajakerna lite norr om bron över till Prästö. Vi började paddla söderut förbi Bomarsunds fästning och rundade sedan Prästön innan vi fikade på en hög klippa vid norra Mickelsö.
Efter en lång fikapaus i det fina solskenet paddlade vi norröver för att äta lunch på Kåtholm. Nu började vinden tillta så vi tog bara en liten sväng upp till Ekholmen innan vi vände söderut på Vibberholms västra sida. Härifrån var det en ganska lång överfart innan vi var tillbaka vid Bomarsund. Dagens sträcka 17 km.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar