Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


söndag 11 september 2011

Hjälmarekanal, 2011-09-10















Igår ledde Robert en paddeltur på Hjälmarekanal för Havspaddlarna. Tidigt på morgonen kändes det att hösten kommit, det var lite kyligt men temperaturen steg snart och innan vi var framme hade det blivit riktigt varmt och skönt i den strålande solen.
Turen startade efter den åttonde och sista slussen vid Hällby kvarn. Att paddla i en kanal är ganska långt ifrån en havspaddling men det har sin tjusning det också. Det var faktiskt mer varierande än vad jag föreställt mig.
Först paddla vi söderut genom Kvarnsjön och sedan vidare i kanalen. Bitvis var det skog på båda sidor och bitvis ängar eller odlingar eller en allé av gamla ekar. Flera hus ligger utmed kanalen och det såg ut som om det tidigare varit slussar vid några av dem.
Efter några km stannade vi och tog lite kaffe sittandes i kajakerna. Sedan fortsatte vi ner till Hjälmaren. Lunch åt vi på klipporna vid Notholmsviken.
Även om det var Robert som ledde turen så var det helt klart att det var en häger som visade oss vägen. När vi närmade oss så lyfte den och flög några hundra meter för att sedan landa vid strandkanten. Vid ett tillfälle blev hägern attackerad av en rovfågel, det såg ut att vara en falk.
På tillbakavägen kom det några droppar regn. Innan vi kom tillbaka till bilarna paddlade vi in en sväng i Kroksjön som ligger strax söder om Kvarnsjön.
I den härliga höstsolen fick vi en fin paddeltur på lite drygt 20 km.
Vi som paddlade var Robert, Zdenek, Stefan, Kerstin, Mats och jag.

2 kommentarer: