Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


tisdag 7 april 2009

Påsklov med slalom och fågelskådning:

Hade tänkt ha påsklov med Ellen denna vecka, men det blir ju inte alltid som man har tänkt sig. Måste in på jobbet imorgon för att förbereda en tjänsteresa som jag ska på efter påsken. På tisdag bär det iväg till Azerbajdzjan, jo det stavas faktiskt så på svenska, för att diskutera några frågor i ett projekt som jag är involverad i.
Igår var vi i alla fall i Romme och åkt slalom. Även Ellens kusin, som annars mest sitter vid sin dator och spelar ”world of warcraft”, följde med. I Romme var det vackert väder och gott om snö i pisterna så det var förvånansvärt få som var där. Solen lyste så där härligt som den kan göra på senvintern och temperaturen var mellan fem och tio plusgrader. Det är ju precis så här man minns vintervädret från barndomen. Skidåkningen var bra fram till tvåtiden då det började bli riktigt sörjigt i backarna. Men då hade vi hunnit med fem timmars åkning och var ändå så trötta att vi bestämde oss för att åkta hem.
Idag var jag och Ellen vid Asköviken, ett naturreservat utanför Västerås. Här vandrade vi runt och tittade på blåsippor, tussilago, snokar, fjärilar, kossor och en massa fåglar. Äntligen VÅR! Några av korna här är av rasen Highland Cattle. En långhårig och Långhornig ras vars utseende Ellen beskrev väldigt bra, ”de ser ut som en blandning mellan ko och mammut”.
Vid fågeltornet fikade vi och tittade på grågäss, tranor, sothöns, tofsvipor och en fiskgjuse som tog en fisk framför ögonen på oss, ”häftigt”. Vi såg säkert en massa andra fåglar också men vi är ju inte precis några ornitologer.
På eftermiddagen var det sedan, som vanligt på tisdagar, ridning för Ellen.

2 kommentarer:

  1. Lyckliga Ellen - vilken pappa! Hade gärna varit med ute i naturen och tittat på våren hela dagen.Vad långt våren har kommit hos er. Vi borde ha kommit lika långt som bor "i söderläge" men det har vi inte alls.Ha en bra påsk och kramar till er båda/kusinen på landet

    SvaraRadera
  2. Ah, tranor - Nordens strutsar. Mäktigt!

    Jag skrattade gott åt din kommentar fylld med humor och tillbakalutad självinsikt.

    Ha det bäst!
    hälsar Rana som är omgiven av ornitologmuppar

    SvaraRadera