Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


lördag 15 januari 2011

Skidtur i Naturreservatet Stora Flyten

Friluftsfrämjandet i Västerås ordnade idag en skidutflykt i naturreservat Stora Flyten som ligger mellan Virsbo och Gunnilbo. Här finns ett stort myr- och sjölandskap som vi fick uppleva och njuta av denna januari dag. Det fina vädret på -8 grader gjorde säkert att Magnus, som ledde turen, hade fått in så många som nio anmälningar, plus labradoren Coin, till turen.
Vi startade från Avlången och började skida söderut över sjön och sedan över myrarna. På sjön låg det inte så mycket snö men ute på myren fick vi spåra i ganska djup snö. När vi kom in på den södra delen av sjön Råsen såg vi ett vargspår. Tassavtrycket var 12 cm långa, med det karakteristiska krysset i, och det var ca 70 cm mellan avtrycken. En bit norrut, på Råsens östra sida, tog vi en fikapaus.
Efter pausen fortsatte vi till Rudtjärnsgrottorna där vi klättrade upp på Rudtjärnsberget, som trotts namnet snarare känns som en åsrygg. När man tog av sig skidorna så sjönk man betydligt djupare i snön än vad man trodde att man skulle. Vi kikade ner i grottsystemet men vi kröp inte någon längre sträcka innan vi vände om.
Sista biten tillbaka skidade vi genom en gles skog där vi såg färska älgspår, vilka kliv de tar. Tillbaka vid Avlångens vindskydd grillade vi korv samt satt och småpratade innan vi skildes åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar