Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


onsdag 12 januari 2011

Skidåkning i Vemdalen.

I torsdags åkte Johan, Ellen och jag upp till Vemdalen. Vi hade hyrt en jättefin stuga i Storhogna. Tanken var att Ann och Gustaf också skulle ha följt med, men tyvärr var de tvungna att stanna hemma på grund av feber.
Fredagen bjöd på härligt vinterväder med knappa tio minusgrader. Vi började denna första dag med att åka skidor i Vemdalsskalet. Här åkte vi upp och ner i blåa, röda och svarta pister på både Hovde och Skalsfjället. Efter några timmar så tog vi lunch uppe på toppen i Hovdestugan. Sedan fortsatte vi åka tills benen inte orkade längre (och då gick faktiskt liftarna fortfarande).
På lördagsmorgonen visade termometern i Storhogna minus sex grader. Målet för dagen var att prova den nya sittliften i Björnriket, så började köra däråt. Efter några km, när vi passerade Vemdalsskalet, var termometern nere i minus åtta grader. Efter ytterligare några km så började det att knäppa i bilen och rutorna immade igen, temperaturen fullkomligt rasade. Och lagom tills vi kom fram till Björnriket så hade temperaturen trillat ner till -28 grader, så vi vände om och körde tillbaka till Vemdalsskalet där vi åkte hela dagen.
Den avslutande dagen tog vi oss till Björnriket där vi tillslut fick prova den nya liften, Grizzly express, och de nya nedfarterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar