Här skriver jag om mitt kajakpaddlande och lite annat som blöter ner min näsa. Vill du titta lite närmare på någon av de små bilderna är det bara att ”klicka” på den.


söndag 21 februari 2010

Friluftsmat

När Ann övertalade mig om att börja blogga om mitt kajakpaddlande så var ju tanken att jag bara skulle skriva om just mitt paddlande. Men ganska snart så blev det en friluftsblogg och lite senare började jag skriva om alla möjliga saker här. Hm, tänk så det kan bli.
Även om jag idag var ute och åkte skidor så känner jag att just nu händer det inte tillräckligt i mitt friluftsliv för att skriva något om det så jag får väl hitta på lite annat att skriva om, kanske om friluftsmat.
En stor skillnad mellan att vandra och paddla havskajak är att man inte behöver bära på all utrustning. Det innebär att man kan ta med sig saker på kajakturen som man aldrig skulle komma på tanken att ta med sig på en fjällvandring. Jag har viss förståelse för dem som vill vandra fjäderlätt men att paddla fjäderlätt tror jag inte gör så stor skillnad.
I kajaken stoppar man gladeligen ner konservburkar, espressobryggare, några öl, eller en dunk vin och kanske till och med en kylväska. Apropå kylväska, i viss mån kan man nog betrakta kajakens vattentäta skott som kylväskor speciellt under hösten, vintern och våren. Därför klarar sig kylvaror ganska bra på turerna. Ändå är det förvånansvärt många som brukar ha med sig frystorkat på turerna. Ska framöver försöka skriva lite om några olika rätter.

2 kommentarer:

  1. Robert, du kanske inte ska förvänta dig för mycket. T ex på den övre bilden syns ett försök till att göra fläskpannkaka i Stendörren. När smeten hälldes på det stekta fläsket blev smeten ganska bränd i botten innan den stelnade. :o(
    Måste nog rekommendera kolbullar istället för fläskpannkaka vid en lägereld, men det får jag återkomma till vid ett annat tillfälle.

    SvaraRadera